Brookfield » Veteranbilsförsäkringsguide

Vem kan teckna veteranbilsförsäkring?

Brookfield Underwritings Veteranbilsförsäkring kan tecknas av såväl företag som privatpersoner. Vi försäkrar hela bilsamlingar och bilmuseer men erbjuder också specialförsäkring till entusiaster som valt att ha sin senaste investering i garaget. I det senare fallet kan Brookfields specialförsäkring för fordon även tecknas för prestandafordon om vissa specifika krav uppfylls och dess värde överstiger fyra miljoner kronor.

Hur skiljer sig Brookfields Veteranbilsförsäkring från andra på marknaden?

Brookfield Underwriting erbjuder veteranbilsförsäkring för bilar ägda av både privatperson och företag som inte är bilhandel. Brookfields Veteranbilsförsäkring är unik då den erbjuder flexibel täckning och ett försäkringsbelopp som kan avtalas med oss från början – för att undvika tråkiga överraskningar om olyckan är framme.

Då många av våra kunder är ägare av hela samlingar tycker de att det är bekvämt att ha ett gemensamt försäkringsbrev för alla sina bilar. Försäkringen förnyas en gång per år, vid samma tidpunkt för hela samlingen vilket innebär att priser och skydd blir mer överskådligt.

Försäkringen gäller inte bruksfordon och innefattar inte trafik.

Vad täcks i veteranbilsförsäkring?

Brookfield Underwritings Veteranbilsförsäkring är framför allt till för bilar som inte körs mer än ett fåtal gånger om året, och den innefattar inte trafik.
Med en veteranbilsförsäkring kan du känna dig trygg och säker på att du får rätt ersättning om du råkar ut för en skada eller förlust.
Följande skydd kan erbjudas i Brookfields försäkring för Veteran- och prestandabilar:
• Allriskförsäkring med omfattning för stöld och skadegörelse
• Transportskador
• Ett försäkringsbrev, en förfallodag för hela samlingen

Vad skiljer sig mellan bilförsäkring och veteranbilsförsäkring?

Det som skiljer en veteranbilsförsäkring från en vanlig bilförsäkring är framförallt att trafikskyddet inte ingår. Veteranbilsförsäkringen är inte till för bruksfordon utan liknar mer en försäkring av ett samlarföremål i sin utformning. Detta beror på objektets värde och hur detta ofta förblir oförändrat eller kanske till och med ökar över tid.

Precis som med vilka samlarobjekt som helst, eller konstverk för den delen, behöver värdefulla unika bilar en annan typ av försäkring än massproducerade bilar.

Vad krävs för att teckna en veteranbilsförsäkring?

För att kunna teckna Brookfield Underwritings försäkring för veteran– och prestandabilar behöver du skicka in en förfrågan där du uppger detaljer om dig själv och ditt fordon eller din samling. Du kan både vara privatperson eller företag. Klassiska bilar ska uppfylla särskilda krav när det kommer till ålder och skick samt nyttjande. Prestandafordon kan försäkras individuellt – dock endast i enstaka fall.

Vad bör man tänka på när man försäkrar en veteranbil?

När du försäkrar en veteranbil är det först och främst viktigt att se till att du är trygg med försäkringsbeloppet och grunden för värdet på ditt fordon så att det inte avviker från aktuellt marknadsvärde. För att du sedan ska kunna få hjälp vid utformningen av din försäkringslösning är det bra att fundera på till exempel om du kommer köra fordonet och hur mycket, vilken tid på året, vilken geografisk omfattning som behövs och även om det är någon annan än du som behöver anges som förare. Utöver själva fordonet i sig är även försäkringsstället och säkerheten där en viktig sak att tänka på.

Vad kostar en veteranbilsförsäkring?

Priset på en veteranbilsförsäkring beror framförallt på vilken typ av objekt som ska försäkras och värdet på samlingen. Premien betalas i regel årsvis. Priset för att försäkra en bilsamling med försäkringsbelopp tre miljoner kronor kostar från 9.000 kr och uppåt.

Vad händer om bilen går upp i värde?

Du som tecknat Veteranbilsförsäkring hos Brookfield Underwriting kan kontakta oss för att höja försäkringsbeloppet mitt i en försäkringsperiod om bilen ökat i värde och därmed avtala exakt vilken ersättning du ska få om olyckan är framme. Se över värdet för din samling regelbundet.

Är det någon skillnad på veteranbilsförsäkring och entusiastförsäkring?

Nej, oftast rör det sig om ungefär samma typ av försäkring som är anpassad för klassiska bilar i mycket fint skick som endast körs några gånger om året. Villkoren i dessa försäkringar varierar dock mellan olika bolag.

Vad räknas som veteranbil?

Vår definition för veteranbil är fordon som är minst 20 år gamla och de flesta fordon vi försäkrar är av äldre årsmodell än så.

Leonard MünzLeonard Münz, VD, Brookfield Underwriting

Be om offert

  För- och efternamn *

  Personnummer (ååååmmdd-xxxx) *

  Gatuadress

  Postort

  Postnummer *

  Mobil *

  E-post *

  Föremålets uppgifter

  Typ av egendom att försäkra *

  Estimerat värde *

  Övrig info

  (* = obligatorisk)

  Guide för exklusiva hem

  Allt fler äger hem utöver det vanliga. Ägare till dessa exklusiva hem har ofta ett komplext försäkringsbehov som inte täcks av den traditionella hemförsäkringen. Här besvarar vi vanliga frågor som hjälper dig att identifiera ditt eget behov och om du bör se över det skydd du har idag.

  LÄS MER
  Exklusiv hemförsäkring