Ditt meddelande har skickats. Tack!

Konstförsäkring för privatpersoner

Genom att lyssna till samlares behov har vår konstförsäkring utvecklats och anpassats för att erbjuda den omfattning som konstägare efterfrågar och behöver.

Vi på Brookfield har mångårig erfarenhet av att erbjuda konstförsäkring av högsta kvalitet för ägare av konst, antikviteter och samlarföremål i Sverige. Till skillnad från många försäkringsbolag är vårt mål inte att erbjuda alla typer av försäkringar för alla typer av kunder. Istället fokuserar vi på det område där vi är specialister och som kräver specifik expertis och service.

Vi lägger ned den tid som behövs för att förstå just dina behov i syfte att ta fram en konstförsäkring som lever upp till dina förväntningar.

Försäkringen i korthet

  • Allriskförsäkring
  • Ingen självrisk
  • Täcker transport och lån
  • Automatiskt skydd av nya objekt
  • Förlorat marknadsvärde
  • Avtalat värde

Ladda ner produktblad

Fördelar med Brookfields konstförsäkring

Objekt som täcks av Brookfields konstförsäkring

Alla objekt vars värde styrs av ålder, stil, konstnärlig kvalitet eller samlarvärde räknas som konst. Du kan alltså teckna en konstförsäkring för din vinsamling eller din designfåtölj, likväl som för en oljemålning. Andra exempel på föremål är antikviteter, musikinstrument, historiska böcker, konstglas, värdefulla veteranbilar och andra typer av samlarföremål.

Skadehantering av specialist

Vi har specifik erfarenhet av att hantera skador på konst och vet att det inte kan ske blott efter en standardmall: det krävs kunskap, lyhördhet och brett kontaktnät inom konstvärlden. För individuella föremål kan försäkringsbeloppet avtalas innan försäkringen tecknas så att det inte blir någon diskussion om ersättning när skadan inträffar. Vi ger ersättning för förlorat marknadsvärde efter reparation/restaurering och drar inte av någon självrisk för skadade eller förlorade föremål. Hos oss är all egendom allriskförsäkrad till det totala försäkringsbeloppet, det innebär att vi inte begränsar skyddet till att endast omfatta skador som sker genom brand, inbrott eller vatten.

Skadeexempel: Städpersonalen hos vår kund råkade ha sönder en skulptur. Tyvärr kunde inte föremålet repareras och eftersom det hade varit del av ett par sjönk värdet på de andra objektet avsevärt. Vi betalade för förlusten i marknadsvärde då paret ej längre var komplett.

Transport och nyanskaffade objekt

Försäkringsskyddet omfattar transporter och nyanskaffade objekt försäkras automatiskt med upp till 25 procent av totalt försäkringsbelopp med förutsättningen att dessa anmäls inom 60 dagar.

Skadeexempel:
Under transporten hem från en auktion råkade vår kund få en reva i duken i sin tavla. Objektet var ännu inte anmält till oss men tack vare att skyddet automatiskt omfattar nyförvärv, betalade vi för att återställa tavlan och för den värdeminskning som uppstått.

SÅ BER DU OFFERT

Låt oss kontakta dig på den tidpunkt som passar dig bäst genom att klicka på den gröna knappen och välja dag och tid i vår bokningskalender. Du kan även ringa oss direkt på 08-503 093 32.

KUNDUPPLEVELSE

”Vi har en stor samling men liten budget. Brookfield tog fram en försäkring för restaureringskostnader efter vårt behov. /Stiftelse, ägare av historiska böcker

”Det är praktiskt med en lösning som omfattar vår egen konst och även transporter samt inlånade objekt. /Svenskt konstmuseum

ART INSURANCE PARTNER

Utöver att försäkra privatägd konst arbetar vi med merparten av Sveriges ledande gallerier, auktionshus och konsthandlare. Vi är även Art Insurance Partner till Market Art Fair som årligen visar ett urval av Nordens främsta gallerier och konstnärer, nu senast på Liljevalchs i Stockholm den 13-15 april 2018.

För dig som äger konst, eller är intresserad av att börja samla konst, har vi tagit fram en enkel guide i samarbete med Market.

Att börja samla konst – se guiden