Brookfield » Konstförsäkring » Konstförsäkring för privatpersoner

Vi på Brookfield har mångårig erfarenhet av att erbjuda konstförsäkring av högsta kvalitet för ägare av konst, antikviteter och samlarföremål i Sverige. Till skillnad från många försäkringsbolag är vårt mål inte att erbjuda alla typer av försäkringar för alla typer av kunder. Istället fokuserar vi på det område där vi är specialister och som kräver specifik expertis och service.

Vi lägger ned den tid som behövs för att förstå just dina behov i syfte att ta fram en konstförsäkring som lever upp till dina förväntningar.

Försäkringen i korthet

 • Allriskförsäkring
 • Ingen självrisk
 • Täcker transport och lån
 • Automatiskt skydd av nya objekt
 • Förlorat marknadsvärde
 • Avtalat värde

Ladda ner produktblad

Konstförsäkringsguide

Varför ska man specialförsäkra sin konst, vad kostar en konstförsäkring och hur får jag min konst värderad? Dessa frågor och flera andra besvarar vi i vår konstförsäkringsguide.

LÄS MER

Objekt som täcks av Brookfields konstförsäkring

Vi räknar alla objekt vars värde styrs av ålder, stil, konstnärlig kvalitet eller samlarvärde som konst. Du kan alltså teckna en konstförsäkring för din vinsamling eller din designfåtölj, likväl som för en oljemålning. Andra exempel på föremål är antikviteter, musikinstrument, historiska böcker, konstglas, värdefulla veteranbilar och andra typer av samlarföremål.

Skadehantering av specialist

Vi har specifik erfarenhet av att hantera skador på konst, och därför vet vi att det krävs mer än en standardmall. Men andra ord krävs det kunskap, lyhördhet och ett brett kontaktnät inom konstvärlden. För individuella föremål kan försäkringsbeloppet avtalas innan försäkringen tecknas så att det inte blir någon diskussion om ersättning när skadan inträffar. Vi ger ersättning för förlorat marknadsvärde efter reparation/restaurering och drar inte av någon självrisk för skadade eller förlorade föremål. Hos oss är all egendom allriskförsäkrad till det totala försäkringsbeloppet, det innebär att vi inte begränsar skyddet till att endast omfatta skador som sker genom brand, inbrott eller vatten.

Exempel på konstskada: Städpersonalen hos vår kund råkade ha sönder en skulptur. Tyvärr kunde inte föremålet repareras och eftersom det hade varit del av ett par sjönk värdet på de andra objektet avsevärt. Vi betalade för förlusten i marknadsvärde då paret ej längre var komplett.

Transport och nyanskaffade objekt

Försäkringsskyddet omfattar transporter och nyanskaffade objekt försäkras automatiskt med upp till 25 procent av totalt försäkringsbelopp med förutsättningen att dessa anmäls inom 60 dagar.

Exempel på transportskada: Under transporten hem från en auktion råkade vår kund få en reva i duken i sin tavla. Objektet var ännu inte anmält till oss men tack vare att skyddet automatiskt omfattar nyförvärv, betalade vi för att återställa tavlan och för den värdeminskning som uppstått.

Kundupplevelse

 • Vi har en stor samling men liten budget. Brookfield tog fram en försäkring för restaureringskostnader efter vårt behov. Stiftelse, ägare av historiska böcker
 • Det är praktiskt med en lösning som omfattar vår egen konst och även transporter samt inlånade objekt. Svenskt konstmuseum

Be om offert

  För- och efternamn *

  Personnummer (ååååmmdd-xxxx) *

  Gatuadress

  Postort

  Postnummer *

  Mobil *

  E-post *

  Föremålets uppgifter

  Typ av egendom att försäkra *

  Estimerat värde *

  Övrig info

  (* = obligatorisk)

  Fördelar med Brookfields konstförsäkring

  Därför väljer du Brookfields konstförsäkring

  • All egendom är allriskförsäkrad intill totalt försäkringsbelopp.
  • Ersättning utan självrisk om ett föremål skadas eller förloras.
  • Försäkringsskyddet omfattar transport och tillfälliga utställningar.
  • Nyanskaffade objekt försäkras automatiskt med upp till 25 procent av totalt försäkringsbelopp (anmäls inom 60 dagar).
  • Ersättning för minskat marknadsvärde efter reparation/restaurering.
  • För individuella föremål kan försäkringsbeloppet avtalas innan försäkringen tecknas så att det inte blir någon diskussion om ersättning när skadan inträffar.
  • Vi har en stor samling men liten budget. Brookfield tog fram en försäkring för restaureringskostnader efter vårt behov.Stiftelse, ägare av historiska böcker
  • Det är praktiskt med en lösning som omfattar vår egen konst och även transporter samt inlånade objekt.Svenskt konstmuseum

  Art insurance partner

  Utöver att försäkra privatägd konst arbetar vi med merparten av Sveriges ledande gallerier, auktionshus och konsthandlare. Vi är sedan fyra år tillbaka Art Insurance Partner till Market Art Fair som årligen visar ett urval av Nordens främsta gallerier och konstnärer.

  LÄS MER
  Market Art Fair, Sculpture hall. Photo: Jean Baptiste Béranger

  Att börja samla konst

  Konstmarknaden har fullkomligt exploderat de senaste 20 åren. För att bli en framgångsrik samlare på denna marknad behövs mod, beslutsamhet och ett tränat öga. I denna guide berättar vi vart du ska vända dig, vad du bör tänka på under köpet och vad du gör när du väl har verket i hand.

  LÄS MER