Till skillnad från många försäkringsbolag är vårt mål inte att erbjuda alla typer av försäkringar för alla typer av kunder. Istället fokuserar vi på försäkring av privatägda exklusiva hem, konst och design och vi är Sveriges ledande specialist på dessa områden.

Vårt specifika fokus kräver expertis, erfarenhet och ett brett kontaktnät som tillåter oss att erbjuda bredare omfattning och personlig service. Vare sig det är en bostadsrätt i Stockholm, ett hus i Schweiz eller en konstsamling i Paris så kan du skydda dina värdefulla privata tillgångar med en försäkring av högsta internationella standard.

För oss är vem vi försäkrar lika viktigt som vad vi försäkrar. Genom att vi förstår ditt behov och dina krav kan vi erbjuda försäkringslösningar särskilt anpassade för just dina ägodelar. Vårt mål är att leva upp till högt ställda förväntningar när en skada inträffar.

Försäkringen i korthet

  • Allriskförsäkring
  • Täcker transport och lån
  • Automatiskt skydd av nya objekt
  • Förlorat marknadsvärde
  • Avtalat värde

Fördelar med Brookfields hemförsäkring

Vem försäkringen lämpar sig för

Den här specialförsäkringen är anpassad för exklusiva hem och dyrbar lösegendom. Försäkringen utformas efter behov: från enbart värdeföremål till fullständig hemförsäkring med omfattande skydd för byggnad, lösöre, ansvar, rättsskydd, överfall och resa. För dig som äger flera bostäder är det en fördel att ha ett och samma försäkringsbrev för alla hem i Sverige och utomlands. Alltid på svenska.

Vad händer vid en skada?

Vi har specifik erfarenhet av att hantera skador på exklusiva hem, konst och smycken. Du kan räkna med personlig, snabb och effektiv service om olyckan skulle vara framme. För individuella föremål kan försäkringsbeloppet avtalas innan försäkringen tecknas så att det inte blir någon diskussion om ersättning när skadan inträffar.

Hos oss är all egendom allriskförsäkrad till det totala försäkringsbeloppet, det innebär att vi inte begränsar skyddet till att endast omfatta skador som sker genom brand, inbrott eller vatten.

Byggnad – Byggnader och utsmyckningar återuppbyggs/repareras alltid till samma standard och stil som före skadan − oavsett ålder, typ av material, byggmetod eller konstnärliga meriter.

Allmänt lösöre – Förlorad eller skadad egendom ersätts med motsvarande ny egendom oavsett objekt, ålder och värde.

Konst och antikviteter – Ingen självrisk om ett föremål skadas eller förloras. Ersättning för minskat marknadsvärde efter reparation/restaurering.

Smycken och klockor – Försäkringsbeloppet för individuella föremål avtalas innan försäkringen tecknas så att det inte blir någon diskussion om ersättning när skadan inträffar.

Skadeexempel

Skadeexempel vattenskada i hemmet: Vår kund råkade lämna ett fönster öppet. På natten frös och sprack ett element så vatten rann ut på golvet. Istället för att byta den skadade delen betalade vi för ett helt nytt ekgolv med samma höga standard.

Skadeexempel kvarglömd handväska: När vår kund skyndade sig av tåget råkade hon glömma sin designerväska med laptop och andra tillhörigheter. Vi lämnade ersättning för att köpa allting nytt, utan självrisk eller avdrag.

Transport och nyanskaffade objekt

Försäkringsskyddet omfattar transporter och nyanskaffade objekt försäkras automatiskt med upp till 25 procent av totalt försäkringsbelopp med förutsättningen att dessa anmäls inom 60 dagar.

Skadeexempel:
Under transporten hem från en auktion råkade vår kund få en reva i duken i sin tavla. Objektet var ännu inte anmält till oss men tack vare att skyddet automatiskt omfattar nyförvärv, betalade vi för att återställa tavlan och för den värdeminskning som uppstått.

  • Vi har en stor samling men liten budget. Brookfield tog fram en försäkring för restaureringskostnader efter vårt behov.Stiftelse, ägare av historiska böcker
  • Det är praktiskt med en lösning som omfattar vår egen konst och även transporter samt inlånade objekt.Svenskt konstmuseum

Be om offert

För- och efternamn *

Personnummer (ååmmdd-xxxx) *

Gatuadress

Postort

Postnummer *

Mobil *

E-post *

Förmålets uppgifter

Typ av egendom att försäkra *

Estimerat värde *

Övrig info

(* = obligatorisk)

Klocka i stål med röd ring och vit urtavla samt svart läderarmband

Klockor och smycken

Brookfield erbjuder specialförsäkringar för klockor, förlovningsringar och andra typer av smycken.

Dina klockor och smycken är antagligen något av det mest värdefulla du äger. Därför är det viktigt att försäkra dem på tryggt sätt med Brookfields breda specialförsäkring för klockor och smycken.

LÄS MER